Gewoon om de manier zoals ik dat wil! One stop shop! Ik wil op 1 knop drukken en dan krijg ik wat ik wil. En krijg ik het niet, dan ga ik naar de concurrent! Pfff, wel heftig zo’n omschakeling. Maar dat is wel de werkelijkheid. Daar ligt onze toekomst! Je kan het wel anders willen, maar als venue marketeer kijk je naar de richting waar je klanten heengaan. Al een tijdje volg ik de venuewereld van Engeland. Dé grootste eventindustry van de wereld. Sinds een tijdje werken veel eventproffesionals met headbox.com. Een online platform (a la AIRBNB) waar je venues kan zoeken en direct kan boeken. Maar ze zijn meer dan dat. Headbox is een pionier van de implementatie van de technologie in het proces van het vinden en boeken van venues. Het gehele proces kan online worden ingevuld.

Betalen met creditcard!
Bezoekers kiezen hun gewenste venue in combinatie met plaats. Verder kan je nog filteren op basis van specifieke vereisten, zoals parkeren, buitenruimte, etc. De kosten van elke venue zijn volledig transparant en upfront. Foto’s, plattegronden, menu’s en andere details zijn direct beschikbaar. Daarnaast hebben ze als extra service een instant messaging-dienst waar de klanten direct met de venue kan communiceren. Zodra een locatie is gekozen, kan je de boeking op de website te bevestigen en dan betalen met creditcard of bankpas. Dus geen gecompliceerde boeking formulieren, facturen of papierwerk! Eenmaal geboekt download je de btw-bon en klaar is kees! Succes met je event! Geweldig toch! Push one button. Geen (lange) klantgesprekken meer aan de telefoon, je salesbezetting kan direct met 50% omlaag, ROI gegarandeerd etc etc etc. Nou, doe dat maar (nog) even niet! Headbox staat nog in de kinderschoenen, maar ze zijn erg goed bezig. Laten we hun als voorbeeld nemen voor de toekomst van de venuewereld in Nederland.

Volg ze hier op facebook!